Štrůdl s jablky a s Goji – recept

Goji Berry, neboli kustovnice čínská může obohatit váš jídelníček nejen jako sušené plody nebo štáva Goji, ale můžete experimentovat a přidávat jí do různých receptů s Goji, hlavních jídel, dezertů, koláčů nebo do čaje. Zde je velmi jednoduchý recept, jak obohatit jablečný štrůdl plody Goji, jejichž červená barva v tomto zákusku krásně vynikne.

Co budeme potřebovat

  • 500g listového těsta
  • 1 kg kyselejších jablek
  • kustovnice čínská Goji
  • rozinky a oříšky
  • cukr krystal
  • skořice
  • 1 vejce

Postup

Štrůdl s goji

Štrůdl s goji

Listové těsto překrojíme na půl. Rozválíme jednu polovinu na obdélník. Nastrouháme jablka a vymačkáme z nich šťávu. Polovinu jablek rovnoměrně rozprostřeme doprostřed rozváleného těsta. Posypeme je kustovnicí. Kustovnice nemá příliš výraznou chuť, takže můžeme přidat i rozinky a oříšky. Na závěr osladíme krystalovým cukrem a posypeme skořicí podle chuti. Přehrneme okraje těsta a spojíme. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pokud se nám těsto rozevírá, vejce nám pomůže slepit jej.

Opakujeme celý postup i na druhou polovinu těsta.

Dáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 180° do zlatova. Výsledek vypadá barevně velmi hezky a navíc přínos kustovnice čínské je v extra porci vitamínů a minerálů.