Je konzumace kustovnice v těhotenství bezpečná?

Žádné jiné téma týkající se kustovnice čínské, Goji Berry, nevzbuzuje tolik kontroverze jako otázka její konzumace v průběhu těhotenství. Těhotné ženy chtějí dát svému potomkovi tu nejlepší výživu a samozřejmě vědí, že vliv kustovnice na zdraví je pozitivní. Ovšem je doporučeno konzumovat kustovnici také v období těhotenství?

Antioxidant betain

Kustovnice v těhotenství

Kustovnice v těhotenství

Látka betain vyskytující se v kustovnici je vynikajícím antioxidantem a díky němu je kustovnice recept na dlouhověkost. Betain snižuje hladinu homocysteinu, toxické aminokyseliny, která vzniká při metabolismu a zvyšuje risk arterosklerózy a infarktu.

V období těhotenství se každopádně ženské tělo chová jinak a je citlivé na látky, které by mu v normálním stavu nevadily. To je potřeba vzít na vědomí a konzumaci jakýchkoliv doplňků stravy důkladně zvážit.

Riziko užívání betainu v těhotenství

Některé zdroje uvádějí, že vedlejším účinkem betainu v těhotenství je to, že může způsobit kontrakce dělohy a tím i potrat. Látky z Goji Berry také údajně mohou zvýšit riziko krvácení u těhotných žen, které berou prášky proti srážení krve.

Vědecké důkazy

Největším problémem na tomto poli je fakt, že neexistují vědecké studie o účincích Goji v těhotenství a informace ohledně konzumace betainu se různí.

Upozornění!: Pokud existuje možnost jakýchkoliv negativních účinků, je nejlepší přerušit konzumaci Goji v období těhotenství a vše prokonzultovat s důkladně informovaným lékařem.

One Response

  1. alena