Jablečný dezert s kustovnicí

Lehký jablečný pudinkový dezert s kustovnicí čínskou (Goji Berry) bude výbornou a hlavně zdravou sladkou tečkou po rodinném obědě. Můžete ho konzumovat teplý, ale do horkých letních dnů přijde k chuti dobře vychlazený s domácí šlehačkou. Vliv kustovnice na zdraví je znám již po staletí, proto ji neváhejte přidávat do různých receptů s Goji.

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • 75 dkg jablek
  • přírodní cukr
  • skořice
  • citrónová kůra
  • 1 vanilkový pudink
  • 50g sušené kustovnice čínské
  • dětské piškoty
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

Postup

Jablečný dezert s kustovnicí

Jablečný dezert s kustovnicí

Oloupaná a rozčtvrcená jablka uvaříme do měkka společně se skořicí a citrónovou kůrou ve 0,75 litru vody. Osladíme hnědým přírodním cukrem podle chuti. Uvařená jablka odstavíme a slijeme z nich do připravené nádoby vodu. Tuto vodu necháme vychladnout a poté v ní rozmícháme pudinkový prášek a směs nalijeme zpět k jablkům, přidáme kustovnici a necháme krátce přejít varem.

Do misek si připravíme piškoty, které přelijeme hotovým jablečným pudinkem. Ozdobíme domácí šlehačkou, kustovnicí a snítkou máty.