Barevný tvarohový koláč s kustovnicí

Kustovnice čínská, Goji Berry je nejen zdravá, ale lze si s ní i s hravostí pohrát při vylepšování různých receptů s Goji. V tomto případě jsme vytvořili chutný koláč se sušeným ovocem různých barev, který potěší váš jazyk i oko.

Co budeme potřebovat

  • Na těsto:
  • 150g hladké mouky
  • 150g másla
  • 80g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • Na polevu:
  • 100g moučkového cukru
  • 500g tvarohu
  • 2 vejce
  • kustovnice, rozinky 2 barev, brusinky

Postup

Barevný tvarohový koláč s kustovnicí

Barevný tvarohový koláč s kustovnicí

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které vtlačíme do formy vymazané máslem a vysypané moukou anebo vyložené pečícím papírem. Nejprve dáme těsto předpéct do trouby rozpálené na 180 °C asi na 6 minut. Mezitím si připravíme tvarohovou polevu: tvaroh umícháme se žloutky a moučkovým cukrem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně zamícháme do tvarohu. Těsto vyjmeme z trouby a po vychladnutí na něj rozprostřeme tvarohovou směs, kterou posypeme sušenými plody různých barev: kustovnicí čínskou, rozinkami, brusinkami. Ty jsme předtím krátce nechali namočené ve vodě, aby změkly.

Poté dáme koláč dopéct na cca 20 minut na 180°C.